• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:October 19, 2020

Det enda rationella

detendarationellaN√§r Erland och Karin (Rolf Lassg√•rd, Pernilla August) blir blixtf√∂r√§lskade f√•r de till sist modet att ber√§tta f√∂r sina makar (Stina Ekblad, Claes Ljungmark) ‚Äď som g√•r med p√• att alla fyra bor ihop tills dramat f√•r en l√∂sning. J√∂rgen Bergmark begick regidebut med ett intressant manus av Jens Jonsson som tittar satiriskt p√• fyra medel√•lders svenskars f√∂rs√∂k att hantera k√§nslor p√• ett svenskt, rationellt s√§tt. K√§rlek reduceras till n√•got f√∂rhandlingsbart vid k√∂ksbordet. Tragikomiskt, och h√§r finns en hel del bitterljuva po√§nger. H√•ller inte hela v√§gen, men k√§nns sann, och kvartetten fyller sina roller med v√§rme och sorg.

2009-Sverige-Finland-Tyskland-Italien. 98 min. Färg. Widescreen. Regi: Jörgen Bergmark. Manus: Jens Jonsson. I rollerna: Rolf Lassgård (Erland), Pernilla August (Karin), Stina Ekblad (May), Claes Ljungmark (Sven-Erik), Magnus Roosmann, Anki Lidén. 

Guldbagge: Bästa manliga biroll (Ljungmark).

 

IMDb

What do you think?

4 / 5. Vote count: 1

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.