• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:April 8, 2022

Kärlek & skilsmässa

Första gången Maud Nycander presenterade oss för Johan och Lena var i kortfilmen Kärlek & fiskpinnar (2004). När vi nu möter dem igen i långfilmsformat ska de skiljas efter att ha varit tillsammans i 25 år. Relationen har gått över till vänskap och båda är överens om att skilsmässa är bäst. Att berätta för de tre mer eller mindre vuxna döttrarna blir inte lika dramatiskt som att faktiskt genomföra separationen; det blir Johan som flyttar ut ur lägenheten och vi lider med båda två. Dokumentären är avskalad, varm och personlig, med tillbakablickar till 2004 som ger en intressant jämförelse och blir som ett fotoalbum som fångar småbarnsåren. Rart och ändå hoppfullt om något av det svåraste man kan göra i sitt liv.

2022-Sverige. 79 min. Färg. Producerad, skriven och regisserad av Maud Nycander.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.