• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:March 22, 2022

Boy Machine

David Wiberg, Jonas Karlsson, Peter Magnusson och Henrik Dorsin. Foto: TV4

Pojkbandet Boy Machine nådde framgångar under en kort period på 1990-talet; nu tänker en av dess frontfigurer, Mange (Peter Magnusson), övertala de andra att satsa på en comeback. Delar av Grotesco-gänget stod framför och bakom kameran i den här roliga, bitterljuva serien om medelålders män som försöker finna sina inre flickidoler igen. Suveräna insatser av alla inblandade, inte minst Jonas Karlsson som advokaten vars perfekta, välinredda liv håller på att tråka ihjäl honom, och Henrik Dorsin som den tungsinta Boy Machine-medlemmen som blev fåraherde. Tillbakablickarna till 90-talet, med återskapat Cheiron-sound och mode, är del av charmen.

2015-Sverige. Gjord för tv. 148 min. Färg. Upphov: Christer Garell. I rollerna: Peter Magnusson (Mange), Jonas Karlsson (Peder), Henrik Dorsin (Torkel), David Wiberg (Jens), Shima Niavarani, Emma Peters… Björn Gustafsson, Adam Pålsson, Kakan Hermansson, Christer Björkman.

Trivia: Ursprungligen visad i åtta avsnitt. Flera Melodifestivalprofiler, inklusive Björkman, spelar sig själva. 

√ĖVER MEDEL

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.