• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:March 9, 2022

Graven

När en massgrav hittas i skogen samlar kommissarie Cege Ljung (Kjell Bergqvist) en arbetsgrupp för att i hemlighet ta reda på vilka offren var och varför de mördades. Högkvarter för den här omaka gruppen är en båt där de försöker komma överens. Varför de måste bo där och gå på varandras nerver förblir ett av seriens krystade inslag. Storyn leder oss först till ett mysterium som tycks andas Motorsågsmassakern för att så småningom landa någon helt annanstans. Ojämnt, men underhållande; särskilt Göran Ragnerstam är sevärd som psykolog med ett plågsamt sammanbrott i sitt förflutna.

2004-Sverige-Norge. Gjord för tv. 462 min. Färg. Regi: Mikael Marcimain. Manus: Cilla Börjlind, Rolf Börjlind. I rollerna: Kjell Bergqvist (Cege Ljung), Cecilia Nilsson (Nina Molander), Göran Ragnerstam (Claes Grimme), Annika Hallin, Jens Hultén, Anna Pettersson… Peter Andersson, Kajsa Ernst, Morgan Alling, Ann Petrén, Eva Melander, Sten Ljunggren, Ia Langhammer.

Trivia: Ursprungligen visad i åtta avsnitt. Följd av ytterligare en miniserie, Morden  (2009).

MEDEL

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.