• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:November 14, 2020

Vita frun

Den fj√§rde filmen i Hillman-serien blev rej√§lt s√•gad p√• sina h√•ll f√∂r storyn om en konfliktfylld, f√∂rm√∂gen familj och vad som ser ut att vara ett sp√∂ke i paviljongen. N√§r vi f√•r veta sanningen mot slutet √∂vertygar knappast m√∂rdarens agenda. Men det √§r trots allt aldrig tr√•kigt och den svartvita st√§mningen har sina kusliga inslag. Hillman sj√§lv dyker inte upp f√∂rr√§n i filmens andra halva, men Freddy (Nils Hallberg) √§r som alltid en ljusglimt. √Ąven Nils Asther stj√§l uppm√§rksamhet som den respektingivande l√§karen.

1962-Sverige. 109 min. Svartvit. Regi: Arne Mattsson. Manus: Folke Mellvig. I rollerna: Nils Asther (Simon Ek), Anita Björk (Helen G:son Lundberg), Jan Malmsjö (Roger von Schöffer), Karl-Arne Holmsten (John Hillman), Sif Ruud, Elisabeth Oldén… Nils Hallberg, Lena Granhagen, Tor Isedal, Gio Petré, Margit Carlqvist, Hjördis Petterson, Hugo Björne.

Trivia: Följd av Den gula bilen (1963). 

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.