• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:November 27, 2020

Kärlek 65

Bo Widerberg följde i samma spår som den franska nya vågen och italienska regissörer som Fellini och Antonioni med den här navelskådande filmen om en regissör (Keve Hjelm) som drabbas av kriser, både i skapandet av en ny film och på hemmafronten då han faller pladask för en gift kvinna (Evabritt Strandberg). Alla skådespelare har behållit sina namn, även om de inte spelar sig själva; det mest utlämnande står Widerberg själv för bakom kameran. Filmen känns lite riktningslös mot slutet, men är vackert filmad, med utmärkta musikval.

1965-Sverige. 96 min. Svartvit. Regi, manus, klippning: Bo Widerberg. Foto: Jan Lindeström. I rollerna: Keve Hjelm (Keve), Evabritt Strandberg (Evabritt), Inger Taube (Inger), Ann-Marie Gyllenspetz, Björn Gustafson, Kent Andersson… Nina Widerberg, Ben Carruthers, Tommy Berggren, Agneta Ekmanner.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.