• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:December 15, 2020

Stinsen brinner
 filmen alltsÄ

PÄ jÀrnvÀgsstationen i lilla Svedum hÄller stinsen Axel Hansson (Anders Eriksson) en SJ-chef (Claes Eriksson) inlÄst. Galenskaparna & After Shaves succémusikal som filmversion innehÄller diskreta förÀndringar, men Àr i stort trogen förlagan. Scenrummet öppnas upp genom att filmen Àr inspelad pÄ Vedums jÀrnvÀgsstation. Entusiastiskt framfört, men samtidigt mÀrks det tydligt att gensvaret frÄn publiken saknas, vilket drabbar sketcherna. Musiknumren fungerar bÀttre och innehÄller nÄgra av Claes Erikssons mest minnesvÀrda lÄtar.

1991-Sverige. 104 min. FĂ€rg. Regi, manus: Anders Eriksson, Claes Eriksson. SĂ„nger: Claes Eriksson (”Pappa, jag vill ha en italienare”, ”Stinsen brinner”). I rollerna: Anders Eriksson (Axel Hansson), Claes Eriksson (Gerhard VilĂ©n/Jerry Kopp), Kerstin Granlund (Rosa Flodqvist/Mona Hansson/Rigmor Assarsson), Knut Agnred, Peter Rangmar, Jan Rippe, Per Fritzell.

 

IMDb

What do you think?

4 / 5. Vote count: 1

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.