• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:December 24, 2020

Jag kommer hem igen till jul

V√§rldsstj√§rnan Simon (Peter J√∂back) kommer hem till byn f√∂r att fira jul med familjen efter en l√•ng tid borta, men gammal rivalitet och hemligheter kokar under ytan. Filmen bygger p√• en id√© av J√∂back och har starkt sj√§lvbiografiska drag ‚Äď ett v√•gat projekt med tanke p√• den √∂verh√§ngande risken f√∂r att det slutar som en platt egotripp. Men tack vare gott birollssk√•despeleri (som st√∂ttar J√∂backs mindre erfarna huvudrollsinsats) och ett skickligt handlag av Ella Lemhagen fungerar det f√∂rv√•nansv√§rt v√§l. De k√§nslosamma inslagen hanteras utan √∂verraskningar, men det lyckas ber√∂ra.

2019-Sverige. 114 min. Färg. Widescreen. Regi: Ella Lemhagen. Manus: Daniel Karlsson. I rollerna: Peter Jöback (Simon), Johannes Kuhnke (Anders), Suzanne Reuter (Mona), Jennie Silfverhjelm, Loa Falkman, Anja Lundqvist… Rennie Mirro, Klara Zimmergren.

Trivia: Filmens musik är hämtad från Jöbacks julskiva med samma namn från 2002.

 

IMDb

What do you think?

4.3 / 5. Vote count: 4

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.