• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:June 6, 2021

Bäst före

Tre vänner i 60-årsåldern (Brasse Brännström, Kjell Bergqvist, Göran Ragnerstam) som tampas med olika personliga problem åker på en kryssning till Åbo. Mats Arehn hittar rätt med sin dramakomedi om de tre gubbarna som stöter på olika damer under kryssningen samtidigt som sjukdomar och skilsmässor avhandlas. Ragnerstams snåla figur är mest en karikatyr, men Brännström och Bergqvist har tilldelats lite djupare figurer och är riktigt sevärda, särskilt den förre vars liv behöver skakas om. Enkelt, men gjort med fin känsla och värme och insikt i vilka utmaningar som väntar efter 60.

2013-Sverige. 101 min. Färg. Regi: Mats Arehn. Manus: Ulf Kvensler, Mats Arehn. Musik: Sara Varga, Lars Hägglund. I rollerna: Brasse Brännström (Bosse), Ewa Fröling (Anna), Kjell Bergqvist (Lennart), Göran Ragnerstam (Anders), Meta Velander, Claudia Galli Concha… Anki Lidén, Lars-Erik Berenett, Nina Gunke, Hanna Alström, Rickard Söderberg.

Trivia: Brännströms sista långfilmsroll.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.