• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:July 11, 2020

Systrar 1968

Karin (Mikaela Knapp) Ă€r en nyutexaminerad journalist som 1968 fĂ„r jobb pĂ„ en liten tidning i Ystad dĂ€r hon gör sitt för att förĂ€ndra vĂ€rlden. En miniserie lite i samma anda som SVT:s tidigare Fröken Frimans krig (2013-2017) – sympatiskt och roande. BerĂ€ttelsen tar sig an en revolutionerande tid och lĂ„ter det traditionella och borgerliga utmanas av nya vĂ€nstervĂ€rderingar. Lite prĂ€ktig i stilen; hĂ€r finns inga inslag som vi inte har sett förr i skildringar av 68-rörelsen. Men behagligt utförd, och sĂ€rskilt Jens HultĂ©n Ă€r sevĂ€rd i en roll som skiljer sig frĂ„n mĂ„nga tidigare brutala insatser.

2018-Sverige. Gjord för tv. 177 min. FĂ€rg. Regi: Kristina Humle. I rollerna: Mikaela Knapp (Karin), Maja Rung (Lottie), Anna Åström (Ingela), Hannes Fohlin, Sunjatha Conta, Sven BorĂ€ng
 Jens HultĂ©n, Livia Millhagen, Kim Sulocki, Lo Kauppi.

Trivia: Ursprungligen visad i tre avsnitt.

MEDEL

IMDb

What do you think?

5 / 5. Vote count: 1

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.