• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:February 10, 2022

Cleo

Loa Falkman och Suzanne Reuter. Foto: SVT

GÀnget bakom Svensson Svensson skrev den hÀr arbetsplatskomedin som utspelades pÄ ett hektiskt kontor mitt i Stockholm. SÀrskilt Suzanne Reuter, Johan Rheborg och Loa Falkman var njutbara i rollistan och hittade i samarbete med manusförfattarna en snabb, rolig jargong som lyfte serien. Intriger pÄ jobbet blandades med rollfigurernas livspusslande. HÀr fanns en lekfull kÀnsla rakt igenom pÄ ett sÀtt som kÀndes ovant för svenska komediserier (sista avsnittet blev en parodi pÄ skrÀckfilmer), men Àven engagerande vÀnskap och relationstwister som var lÀtta att kÀnna igen sig i. Serien anvÀnde sig charmigt nog av en lÄng rad schlagers pÄ svenska som en röd trÄd. Tredje och sista sÀsongen var dock ojÀmn, som om man var osÀker pÄ vart serien skulle ta vÀgen.

2002-2003:Sverige. Gjord för tv. 27 avsnitt. FĂ€rg. Upphov: Michael Hjorth, Johan Kindblom, Tomas Tivemark. Signatur: Damn!. I rollerna: Suzanne Reuter (Cleo Andersson), Loa Falkman (Claes Lindwall), Johan Rheborg (Åke LindĂ©n), Gustaf Hammarsten, Magdalena in de Betou, Rakel WĂ€rmlĂ€nder (02), Gustaf SkarsgĂ„rd (02), Sverrir Gudnason (03), Karin Huldt (03), Christian Hollbrink (03).

Sista ordet: “Det stora som skiljer den hĂ€r serien frĂ„n mĂ„nga andra Ă€r att den inte bygger pĂ„ billig, enkel konflikt, att man försöker lura och bedra varann. Det Ă€r inga sensationer. HĂ€r finns ingen JR Ewing som gĂ„r runt och manipulerar. Den bygger pĂ„ att man bryr sig om, pratar och lyssnar.” (Rheborg, Aftonbladet)

ÖVER MEDEL

IMDb

What do you think?

4 / 5. Vote count: 1

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.