• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:November 25, 2020

Den enda vÀgen

TVÅ BRÖDER. EN HÄNDELSE SOM FÖRÄNDRAR ALLT. 

NĂ€r Alex (Mikael Cvetkovic) blir skjuten i Malmö av en maskerad man hamnar han i rullstol; brodern Michel (Daniel Cvetkovic) gör allt för att fĂ„ ihop pengar till en operation i Köpenhamn
 Paret Conchas lĂ€ngre version av en kortfilm frĂ„n 2014 inspireras delvis av serieskytten Peter Mangs och anvĂ€nder det som utgĂ„ngspunkt för ett drama om syskonkĂ€rlek och hur rasistiska strukturer sĂ€tter kĂ€ppar i hjulet för nysvenskar. Daniel Cvetkovic, Ă€ven kĂ€nd som rapparen Lilleman, Ă€r bra i huvudrollen, men filmen Ă€r för klyschig för att beröra pĂ„ riktigt.

2017-Sverige. 86 min. FĂ€rg. Widescreen. Regi, foto: Manuel Concha. Manus: Manuel Concha, Claudia Galli Concha. I rollerna: Daniel Cvetkovic (Michel), Mikael Cvetkovic (Alex), Miodrag Stojanovic (Ivo), Patrik Fridh, Sandra Redlaff.

Trivia: Medproducerad av Claudia Galli Concha. Daniel och Mikael Cvetkovic Àr bröder Àven i verkligheten.

 

IMDb

What do you think?

5 / 5. Vote count: 1

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.