• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:October 13, 2020

En handfull kärlek

En handfull k‚Äįrlek (1974) Filmografinr 1974/02Strax f√∂re storstrejken 1909 f√•r Hj√∂rdis (Anita Ekstr√∂m) plats som piga hos borgarfamiljen Crona; hennes f√∂rh√•llande med pojkv√§nnen Daniel (G√∂sta Bredefeldt) s√§tts p√• prov‚Ķ Ett epos om en mycket k√§nslig tid i samh√§llsber√§ttelsen om arbetare och borgarklassen. Vilgot Sj√∂man tar oss skickligt till de h√§r √•ren i Stockholm d√• fackliga r√§ttigheter s√•gs av de styrande som ett magstarkt krav. Den delen av filmen √§r engagerande, och Sj√∂man har god hj√§lp av bra sk√•despelare, s√§rskilt i birollerna; Ernst-Hugo J√§reg√•rd st√•r ut som Hj√∂rdis arbetsgivare. Mindre sp√§nnande √§r k√§rleksparet, vars omogna attityder blir besv√§rande i l√§ngden.

1974-Sverige. 142 min. F√§rg. Producerad av¬†Bengt Forslund. Regi, manus: Vilgot Sj√∂man. Foto: J√∂rgen Persson. Scenografi: P.A. Lundgren. I rollerna: Anita Ekstr√∂m (Hj√∂rdis), G√∂sta Bredefeldt (Daniel Larsson), Ingrid Thulin (Inez Crona), Ernst-Hugo J√§reg√•rd (Claes Crona), Sif Ruud, Per Myrberg‚Ķ Evabritt Strandberg, Claire Wikholm, Ernst G√ľnther, Harald Hamrell, Rolf Skoglund, Georg Rydeberg, Pierre Lindstedt, John Harryson.

Guldbaggar: Bästa film, regi, scenografi.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.