• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:September 29, 2020

Smala Sussie

EN GANGSTERKOMEDI P√Ö V√ĄRML√ĄNDSKA.

smalasussieUlf Malmros, b√∂rdig fr√•n Molkom i V√§rmland, vet vad han g√∂r n√§r han tar sig an landsbygden ‚Äď p√• ett komiskt s√§tt, med svarta inslag. Intrigen ber√§ttas p√• ett ickelinj√§rt men underh√•llande s√§tt; Erik (Jonas Rimeika) √•terv√§nder till hembyn, finner att systern (Tuva Novotny) √§r f√∂rsvunnen efter en olycklig romans med Banarne (!), men ocks√• att de gamla kompisarna inte √§r direkt bekymrade √∂ver det… En salig r√∂ra, men filmen √§r verkligen full av energi. Kjell Bergqvist √§r ljuvlig som den tv√•ngskommenderade polisen, Novotny n√§stan r√∂rande som Sussi och Bj√∂rn Starrin ett fynd som P√∂lsa, en kille som √§r f√∂r upptagen f√∂r att hinna med ett jobb.

2003-Sverige. 101 min. F√§rg. Producerad av¬†Christer Nilson. Regi, klippning: Ulf Malmros. Manus: Ulf Malmros, Petteri Nuottim√§ki. Foto: Mats Olofsson. I rollerna: Jonas Rimeika (Erik), Tuva Novotny (Sussie), Bj√∂rn Starrin (P√∂lsa), Kjell Bergqvist, Michael Nyqvist, Lena Dahlman… Lotta Tejle, Bengt Alsterlind. Cameo: Papa Dee.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.