• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:August 15, 2020

Hamilton: I nationens intresse

När en svensk vapentekniker (Gustaf Hammarsten) kidnappas i Somalia anlitar den svenska regeringen en säkerhetsfirma för att frita honom; villkoret är att Carl Hamilton (Mikael Persbrandt) följer med som observatör. Den första filmen i en ny omgång Hamilton-rullar har en övertygande insats av Persbrandt som den iskalle agenten och kompetent utförda actionscener. Storyn är inte densamma som i Jan Guillous bok, men den nya tappningen erbjuder tyvärr inget bättre, bara en förutsägbart hårdare och kallare attityd.

2012-Sverige. 108 min. Färg. Widescreen. Regi: Kathrine Windfeld. Bok: Jan Guillou. I rollerna: Mikael Persbrandt (Carl Hamilton), Saba Mubarak (Mouna al Fathar), Pernilla August (Sara Landhag), Jason Flemyng, Lennart Hjulström, Alexander Nosik… Peter Andersson, Gustaf Hammarsten, Dan Ekborg, David Dencik, Liv Mjönes, Peter Gardiner, Anders Ahlbom Rosendahl. 

Trivia: Hjulström medverkade även i första Hamilton-filmen, Täcknamn Coq Rouge (1989). Följd av Hamilton 2: Men inte om det gäller din dotter (2012).

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.