• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:October 12, 2021

Sommaren med Göran – en midsommarnattskomedi

sommarenmedgoranEventfixaren Göran (Peter Magnusson) stöter på en gammal klasskamrat (Moa Gammel) som han vill lära känna bättre; kanske kan det ske om han våldgästar en midsommarfest som hon ska vara med på. Gänget bakom sketchserien Hey Baberiba (2005-2008) levererade sin första långfilm, en kassasuccé som är förvånansvärt smidig med tanke på tv-seriens ojämna material. Den följer troget en romcomformel utan överraskningar, men tar hem det tack vare charm och en del roliga repliker. Magnusson och David Hellenius fungerar väl tillsammans; Mirja Turestedt är ett gott val som ticsdrabbad fotograf.

2009-Sverige. 97 min. Färg. Regi: Staffan Lindberg. Manus: Peter Magnusson. I rollerna: Peter Magnusson (Göran), David Hellenius (Alex), Mirja Turestedt (Grynet), Moa Gammel, Alexandra Rapaport, Peter Dalle… Christine Meltzer, Dan Ekborg, Martin Timell, Markoolio.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.