• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:December 21, 2020

Bibliotekstjuven

bibliotekstjuvenNĂ€r John Manneus (Gustaf SkarsgĂ„rd) anstĂ€lls pĂ„ Kungliga Biblioteket gör han allt för att komma in i de finare akademiska sĂ€llskapen… men hans lön rĂ€cker inte för den livsstil han vill ha. En historia som tar avstamp i verklighetens “KB-man” som 2004 stal vĂ€rdefulla böcker, avslöjades och tog livet av sig pĂ„ det mest spektakulĂ€ra sĂ€tt. En fascinerande historia som i Malin Lagerlöfs manus inte nĂ„r ett större djup, men Ă€ndĂ„ Ă€r en riktigt spĂ€nnande fĂ€rd fram till det oundvikliga. UtmĂ€rkt insats av SkarsgĂ„rd som den pinsamme KB-mannen; Maria Kulle, Lil Terselius och Gunilla Röör Ă€r tre charmiga detektiver till bibliotekarier.

2011-Sverige-Norge-Danmark-Finland. Gjord för tv. 180 min. FĂ€rg. Regi: Daniel Lind Lagerlöf. Manus: Malin Lagerlöf. Musik: Matti Bye. I rollerna: Gustaf SkarsgĂ„rd (John Manneus), Gunilla Röör (Lisbet Ljungman), Reuben Sallmander (Tom Goldman), Maria Kulle, Lil Terselius, Claes Ljungmark… Björn Bengtsson.

Trivia: Ursprungligen visad i tre avsnitt.

ÖVER MEDEL

IMDb

What do you think?

3 / 5. Vote count: 1

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.