• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:July 31, 2021

Kronjuvelerna

EN ROMANTISK LIVSHISTORIA OM MORD, SVEK OCH K√ĄRLEK.

kronjuvelernaFragancia (Alicia Vikander) grips av polisen f√∂r att ha skjutit Richard (Bill Skarsg√•rd); n√§r f√∂rh√∂ret b√∂rjar vevas en f√§rgstark livshistoria upp. Kanske inspirerad av filmhistoriens mest kreativa genier tar sig Ella Lemhagen an en saga d√§r √∂versvallande k√§nslor spelar st√∂rre roll √§n sj√§lva historien. Det kr√§vs god vilja f√∂r att sv√§lja uppl√§gget och inte b√∂rja rulla med √∂gonen n√§r filmen d√• och d√• kantrar √∂ver till att bli ett pekoral. Bra sk√•despelare, √§ven om Michalis Koutsogiannakis f√•r en mest att fundera p√• Chico Marx…

2011-Sverige. 115 min. F√§rg. Regi, manus: Ella Lemhagen. Scenografi: Roger Rosenberg. Kostym: Moa Li Lemhagen Schalin. I rollerna: Alicia Vikander (Fragancia), Bj√∂rn Gustafsson (Pettersson-Jonsson), Bill Skarsg√•rd (Richard), Jesper Lindberger, Michalis Koutsogiannakis, Alexandra Rapaport… Loa Falkman, Tomas von Br√∂mssen, Michael Segerstr√∂m, Jason Diakit√©, Nour El Refai.

Trivia: Visades senare, med utökat material, som en tv-serie.

Guldbaggar: Bästa scenografi, kostym, visuella effekter.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.