• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:March 9, 2017

Jag Àr min egen Dolly Parton

jag_ar_min_egen_dolly_partonAtt följa en grupp artister som sĂ€tter ihop en hyllningskonsert till Dolly Partons Ă€ra, med enbart hennes lĂ„tar, kĂ€nns kanske inte som helgjutet material för en intressant dokumentĂ€r, men det Ă€r trevligt att ha fel ibland. Vi möter fem sĂ„ngerskor som alla Ă€r stora fans, men ocksĂ„ har nĂ„tt egna framgĂ„ngar i yrket, inte minst Nina Persson som ju Ă€r kĂ€nd för Cardigans och A Camp. Fokus ligger inte pĂ„ Parton (Ă€ven om hon dyker upp i slutet av filmen), utan pĂ„ de fem kvinnorna som öppnar upp sig för kameran och lĂ„ter oss fĂ„ dela deras sorger, glĂ€djeĂ€mnen och funderingar kring familj och karriĂ€r. Precis som ikonen kĂ€mpar de för att fĂ„ gĂ„ en egen vĂ€g i livet, inte minst GudrĂșn HauksdĂłttir vars relation till bĂ„de dottern och modern (pĂ„ Island) Ă€r komplicerad. En rolig och rörande film.

2011-Sverige. 97 min. FĂ€rg. Producerad av Stina Gardell. Regi, manus: Jessica Nettelbladt. Medverkande: Nina Persson, Cecilia Nordlund, Lotta WenglĂ©n, Helena Josefsson, GudrĂșn HauksdĂłttir.

4 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.