• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:December 24, 2020

Cornelis

EN MAN. EN R√ĖST. EN LEGEND.

cornelis

Cornelis Vreeswijk som ämne är spännande och på papperet tycks regissören Amir Chamdin ha gjort allting rätt; det är till exempel smått oemotståndligt att Cornelis son Jack har gjort musiken. Hans-Erik Dyvik Husby är häpnadsväckande lik Cornelis. Men ribban har inte lagts lika högt för manuset; allting ska med, tycks vara parollen, men huvudpersonen har varit med om väldigt mycket. En stressad resa genom Cornelis liv, men visst är tidsmarkörerna noggrant återskapade. Dyvik Husbys bristande skådespelarerfarenhet blir aldrig ett allvarligt hot; David Dencik gör en god insats som en allt bittrare Fred Åkerström.

2010-Sverige. 101 min. Färg. Regi: Amir Chamdin. Foto: Crille Forsberg. Musik: Jack Vreeswijk. I rollerna: Hans-Erik Dyvik Husby (Cornelis Vreeswijk), Malin Crépin (Ingalill Rehnberg), Helena af Sandeberg (Bim Warne), David Dencik, Johan Glans, Vera Vitali.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.