• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:June 23, 2016

Springpojkar Àr vi allihopa

springpojkararviallihopaTvĂ„ delikatessfirmor i Klarakvarteret konkurrerar om en order till direktör Johansson (Eric Abrahamsson); samtidigt organiserar sig deras springpojkar… En munter komedi som liksom flera andra filmer det Ă„ret har Åke Söderblom och Thor ModĂ©en i huvudrollerna. De fĂ„r gott om tillfĂ€llen att retas med varandra; olikheterna i deras figurer skapar en mycket underhĂ„llande dynamik. Historien (dĂ€r lite vĂ€l lĂ„ng tid Ă€gnas Ă„t ett cykellopp) Ă€r vĂ€ldigt lĂ€ttsmĂ€lt men godhjĂ€rtad och munter. Regissören sĂ€tter bra fart pĂ„ intrigen och Eva Henning Ă€r attraktiv i en av sina tidigaste roller.

1941-Sverige. 85 min. Svartvit. Regi: Ivar Johansson. PjĂ€s: Harry Iseborg (“SĂ€nd gossen”). I rollerna: Åke Söderblom (Gustav “Gugge” Svensson), Thor ModĂ©en (Konrad Andersson), Eva Henning (Annie Nordin), Benkt-Åke Benktsson, Eric Abrahamsson, Rune Halvarsson.

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

3 / 5. Vote count: 1

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.