• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:July 22, 2021

Kronprinsessan

kronprinsessanMiljöaktivisten Charlotta Ekeblad (Alexandra Rapaport) utses överraskande till ny socialdemokratisk miljöminister i en regering som domineras av misstÀnksamma mÀn. Det finns vissa stunder i den hÀr uppmÀrksammade miniserien dÄ man undrar varför Rapaports rollfigur och hennes man gör det sÄ svÄrt för sig. Det Àr trots allt inte vÀlavlönade personer som har sÄdant bekymmer att fÄ livspusslet att gÄ ihop. Serien lider Àven av sin förutsÀgbarhet. Men den tar ÀndÄ upp spelet mellan mÀn och kvinnor i maktens korridorer pÄ ett engagerande sÀtt. Riktigt bra insatser av frÀmst Rapaport och Suzanne Reuter.

2006-Sverige-Danmark-Norge. Gjord för tv. 240 min. FĂ€rg. Regi: Kathrine Windfeld. Bok: Hanne-Vibeke Holst. I rollerna: Alexandra Rapaport (Charlotta Ekeblad), Ulf Friberg (Thomas Ekeblad), Kenneth Milldoff (Per Viksten), Suzanne Reuter, Reine Brynolfsson, Sven Ahlström… Morgan Alling, Kajsa Ernst.

Trivia: Ursprungligen visad i fyra avsnitt. Följd av ytterligare tvÄ miniserier, Kungamordet (2008) och Drottningoffret (2010).

MEDEL

IMDb

What do you think?

1 / 5. Vote count: 1

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.