• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:December 7, 2020

Svensson Svensson – filmen

SOM OM STOCKHOLM INTE HADE NOG MED BEKYMMER…

svenssonsvenssonfilmenLena Svensson (Suzanne Reuter) kan inte motstÄ ett jobberbjudande som krÀver att hon pendlar till Stockholm, men Àven hennes make (Allan Svensson) Àr, efter mycket motstÄnd, beredd att pröva lyckan i storstaden. MÄnga kritiker gjorde som vÀntat tummen ner för den hÀr övergÄngen frÄn tv-serie till film. Manusförfattarna gör ett nÄgorlunda lovvÀrt försök att utvidga formatet; den tunna handlingen hÄller lÀngre Àn en halvtimme. De fÄr ut nÄgot av funderingarna kring framgÄng och lycka. Tonen sitter lika rÀtt som i serien och dess tvÄ stjÀrnor har ett vÀl inövat samspel.

1997-Sverige. 85 min. FĂ€rg. Regi: Björn Gunnarsson. Manus: Michael Hjorth, Johan Kindblom, Tomas Tivemark. I rollerna: Allan Svensson (Gustav Svensson), Suzanne Reuter (Lena Svensson), Chelsie Dickson (Lina Svensson), Gabriel Odenhammar (Max Svensson), Gun Arvidsson, Sten Ljunggren… Maria Lundqvist, Krister Henriksson, Lil Terselius, Göran Ragnerstam.

Trivia: Mikael Ekman ska ha varit pĂ„tĂ€nkt som regissör. Följd av Svensson Svensson – i nöd och lust (2011).

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.