• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:June 23, 2016

Säg att du älskar mig

sagattdualskarmig15-åriga Fatou Sila (Haddy Jallow) blir våldtagen av två pojkar som går i samma skola; hon väljer att inte anmäla, men hennes försök att förneka händelsen spårar ur. En film som har drag av Hip hip hora (2004), men den är grymmare och mer komplicerad i skildringen av relationerna mellan ungdomarna och medlemmarna i Fatous släkt. Tyvärr förenklas filmen av att våldtäktsmännen slarvigt tecknas som genomonda neandertalare. Men Daniel Fridell fegar inte; han gör våldtäktsscenen otäckt realistisk och Jallow ger en mycket stark prestation som den envisa Fatou. 

2006-Sverige-Finland-Island. 95 min. Färg. Regi: Daniel Fridell. Manus: Daniel Fridell, Grace Maharaj. I rollerna: Haddy Jallow (Fatou Sila), Diza Dahlström Franzén (Kim), Sofie Andrén (Sanna), Mohamed Said, Stephane Mounkassa, Adjovi Folly.

Trivia: Erik Engström, som spelar en av våldtäktsmännen, omkom i en bilolycka strax efter inspelningen.

Guldbagge: Bästa kvinnliga huvudroll (Jallow).

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.