• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:August 23, 2021

Moln över Hellesta

molnoverhellestaMargareta Snellman (Anita Björk) har förlovat sig med greve Carl Anckarberg (Birger Malmsten) som tar henne med till godset för att träffa familjen; hennes föregångare visar sig dock ha mött ett gruvligt öde på gården. Regissören Rolf Husberg tycks ha tagit avstamp i Alfred Hitchcocks Rebecca (1940) och skapat en thriller om de skuggor som det förflutna kastar; det blir lite spökerier på Hellesta också. Filmen är onödigt utdragen och knappast raffinerad á la Hitchcock, men historien duger och Malmstens familj är intressanta typer. I slutet får vi lite dramatik också när den galne mördaren avslöjas.

1956-Sverige. 108 min. Svartvit. Regi, manus: Rolf Husberg. Bok: Margit S√∂derholm. I rollerna: Anita Bj√∂rk (Margareta Snellman), Birger Malmsten (Carl Anckarberg), Isa Quensel (Emmy Anckarberg), Doris Svedlund, Dora S√∂derberg, Bengt Eklund… Sif Ruud, Birgitta Andersson, Erik ‚ÄĚBullen‚ÄĚ Berglund, Wiktor ‚ÄĚKul√∂rten‚ÄĚ Andersson.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.