• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:March 21, 2016

Mannen under trappan

N√ĄR DR√ĖMMEN BLIR TILL MARDR√ĖM.

UnknownFredrik (Jonas Karlsson) och hans familj flyttar in i ett gammalt hus p√• landet, men en sen kv√§ll uppt√§cker han att det bor en elak liten man som heter Kw√•dd (Per Sandberg) under trappan. Den b√∂rjar lovande, den h√§r obehagliga miniserien; fotot och den m√∂rka scenografin skapar en m√§rklig st√§mning. Man f√∂rst√•r redan fr√•n b√∂rjan att n√•got √§r mycket fel… men tyv√§rr anar man ocks√• omedelbart f√∂rklaringen och det f√∂rtar effekten av slutet. Men, visst, de psykologiska aspekterna √§r intressanta. Karlsson √§r bra, men Kw√•dd kanske hade tj√§nat p√• att spelas av en man med mindre ordin√§rt utseende.

2009-Sverige. Gjord f√∂r tv. 180 min. F√§rg. Regi: Daniel Lind Lagerl√∂f. Manus: Anders Weidemann. Bok: Marie Hermanson. Foto: Andreas Wessberg. I rollerna: Jonas Karlsson (Fredrik Kreutz), Frida Westerdahl (Paula Kreutz), Per Sandberg (Kw√•dd), Tina R√•borg, Johanna Hintze, Edvin Ryding… Jan Mybrand.

Trivia: Ursprungligen visad i fyra avsnitt.

MEDEL

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.