• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:November 14, 2020

Ryttare i blÄtt

ryttareiblattKajsa Hillman och assistenten Freddy (Annalisa Ericson, Nils Hallberg) beger sig till Strömsholms slott dĂ€r ett mord pĂ„ en blĂ„klĂ€dd ryttare har begĂ„tts
 Den tredje filmen om deckarparet Hillman Ă€r i sprudlande fĂ€rg och inleds med munter musik – att humor blev allt viktigare under seriens gĂ„ng Ă€r uppenbart. Den sedvanlige hjĂ€lten, John (Karl-Arne Holmsten), dyker bara upp som hastigast; Freddy tar större plats. TyvĂ€rr har Arne Mattsson varit för slapp i regin. Under lĂ„nga stunder i filmen hĂ€nder det inte mycket och nĂ„gra rysningar blir det inte.

1959-Sverige. 100 min. FĂ€rg. Widescreen. Regi: Arne Mattsson. Manus: Folke Mellvig, Lars Widding. I rollerna: Annalisa Ericson (Kajsa Hillman), Nils Hallberg (Freddy Sjöström), Gunnel Broström (Elly Weinestam), Bengt Brunskog, Björn Bjelfvenstam, Mona Malm
 Lauritz Falk, Kotti Chave, Lena Granhagen, Karl-Arne Holmsten, Björn Gustafson, Solveig Ternström.

Trivia: Följd av Vita frun (1962).

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.