• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:July 9, 2016

Varannan vecka

TVÅ BRÖDER I EN VARM KOMEDI OM KYLIGA RELATIONER.

varannanveckaSamtidigt som Pontus (Felix Herngren) och hans ex-fru tĂ€nker skaffa barn ihop, blir hans bror Jens (MĂ„ns Herngren) utkastad av sin fru. Ännu en relationskomedi i samma stuk som Adam & Eva (1997) – precis som förr fungerar reklamfilmsparodierna som kommentarer till handlingen. SkĂ„despelarna Ă€r trevliga, men ingen utmĂ€rker sig sĂ€rskilt. Manuset Ă€r riktigt tunt och leder ingenvart, förutom till ett konstaterande om att Ă€rlighet Ă€r en dygd. Men vad gör det nĂ€r filmen, med sin vardagshumor, trots allt Ă€r sĂ„ pass rolig och romantisk? 

2006-Sverige. 97 min. FĂ€rg. Regi, manus: Hannes Holm, Hans Ingemansson, Felix Herngren, MĂ„ns Herngren. I rollerna: Felix Herngren (Pontus), MĂ„ns Herngren (Jens), Cecilia Frode (Johanna), Anja Lundqvist, Anna Björk, Sofia Ledarp
 Claire Wikholm.

Trivia: I scenen dÀr MÄns Herngrens karaktÀr ska vara packad pÄ krogen var skÄdespelaren rejÀlt berusad pÄ riktigt.

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.