• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:June 26, 2021

Babas bilar

babasbilarJojo och Anso (Andreas Wilson, Sara Sommerfeld) har flyttat till Lappland men har sv√•rt att klara hush√•llskassan; de blir inblandade i ett br√•k med en rysk gangster. Rafael Edholms andra film som regiss√∂r hade kanske blivit n√•got i Ulf Malmros h√§nder; h√§r finns f√§rgstarka karakt√§rer och bisarra landsbygds√§ventyr. Men det blir mest buskis av den h√§r “Lapplandsv√§stern” och dessutom √§r huvudpersonerna f√∂r bleka och skurkarna tr√∂ttsamt f√∂ruts√§gbara. Per Christian Ellefsen som tokpatriotisk norrman √§r ett undantag.

2006-Sverige. 85 min. F√§rg. Widescreen. Regi: Rafael Edholm. Manus: Rafael Edholm, Bj√∂rn Olofsson. I rollerna: Andreas Wilson (Jojo), Sara Sommerfeld (Anso), Hassan Brijany (Baba), Georgi Staykov, Jarmo M√§kinen, Peter Franz√©n… G√∂ran Forsmark, Per Christian Ellefsen.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.