• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:June 4, 2016

Himmel och pannkaka

himmelochpannkaka‚ÄĚEtershejken‚ÄĚ Willy Lorens och Lovisa Sundelius (Hasse Ekman, Sickan Carlsson) √§r nu gifta, men √§ktenskapet skakas om n√§r han tar steget fr√•n radio till tv.¬†Sjunde himlen¬†(1956) fick sin uppf√∂ljare i den h√§r l√§ttsamma rullen d√§r det tre √•r gamla √§ktenskapet m√∂ter sina utmaningar. Manuset verkar dock knappt existera. Hasse och Sickan √§r alltid trevliga ihop, men saknar lite av den gnista som fanns mellan dem f√∂rr. F√§rgklick i form av en resa till Guatemala i alla fall, och Gunnar Bj√∂rnstrand √§r kul som den nu bananbesatte majoren.

1959-Sverige. 92 min. F√§rg. Widescreen.¬†Regi:¬†Hasse Ekman.¬†I rollerna:¬†Sickan Carlsson (Lovisa Sundelius), Hasse Ekman (Willy Lorens), Gunnar Bj√∂rnstrand (Ernst C:son Kruuse), Lena Granhagen, Sigge F√ľrst, Stig J√§rrel‚Ķ Sif Ruud, Hugo Bj√∂rne, Hj√∂rdis Petterson, Sune Mangs, G√∂sta Pr√ľzelius.

Trivia: Banankompaniet bekostade produktionens resa till Guatemala, vilket skapade kontrovers. Reklamfilmbyråernas förening kontaktade biografägareförbundet och påpekade att de hade ensamrätt på att göra reklamfilm.

6 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.