• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:August 20, 2021

Fröken Sverige

UnknownMoa (Alexandra Dahlström) har svårt för att engagera sig på allvar i sina veganpolares diverse korståg; det är heller inte lätt för henne att bestämma sig för vilken kille som är hennes typ. Ja, vad gör man när man faktiskt inte bryr sig så mycket om ifall det är mord att äta kött, och bara vill lyssna på Patrik Isaksson? Tova Magnusson-Norlings debut som långfilmsregissör har en rebell bland rebeller i huvudrollen. Det är mycket humor, men till sist känner man av att det är för konstruerat (inte minst dialogen). Det är för många ensidiga typer i Sara Kadefors manus.

2004-Sverige. 92 min. Färg. Regi: Tova Magnusson-Norling. Manus: Sara Kadefors. I rollerna: Alexandra Dahlström (Moa), Sissela Kyle (Iris), Magnus Roosman (Bengt), Sverrir Gudnason, Sebastian Ylvenius, Oldoz Javidi.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.