• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:March 5, 2021

Den osynlige

den_osynligeGymnasieeleven Nicklas (Gustaf Skarsg√•rd), som √§r duktig i skolan, faller en dag offer f√∂r v√§rstingen Annelie (Tuva Novotny) som tror att han tjallade p√• henne efter ett r√•n… I l√•ngfilmsdebuten ber√§ttar regiss√∂rsduon en √∂vernaturlig historia p√• ett intelligent s√§tt, utan att anv√§nda sig av ytliga, meningsl√∂sa kameratricks, och ser till att h√•lla tempot. Filmen √§r m√∂rk, inte bara i ber√§ttelsen; absurt roliga scener varvas med andra som √§r k√§nslosamma… men i slutet knyts det inte ihop p√• ett riktigt tillfredsst√§llande s√§tt. Skarsg√•rd, Novotny och Thomas Hedengran ger d√§remot mycket i sina roller.¬†

2002-Sverige. 101 min. Färg. Widescreen. Regi: Joel Bergvall, Simon Sandquist. Bok: Mats Wahl. I rollerna: Gustaf Skarsgård (Nicklas Eriksson), Tuva Novotny (Annelie Tullgren), Li Brådhe (Kerstin), Thomas Hedengran, Jenny Ulving, David Hagman.

Trivia: Nyinspelad i USA som The Invisible (2007).

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.