• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:March 29, 2021

Alla älskar Alice

alla_alskar_aliceRichard Hoberts första film efter serien om de sju dödssynderna handlar om vilken effekt en skilsmässa får på barnen. Här är det Alice (Natalie Björk) som blir lidande när Johan och Lotta (Mikael Persbrandt, Marie Richardson) skiljer sig. Förnuftet är det första som ger vika när en familj splittras; barnens bästa är inte längre det viktigaste. Skådespelarna som lever ut känslorna gör ett bra jobb, inklusive Lena Endre som Johans andra kvinna som bara vill få allt att fungera. Hobert vet vilka knappar han ska trycka på och ingen blir en enkelspårig skurk i dramat. Han hittar dock inte riktigt rätt under filmens andra halva. 

2002-Sverige. 118 min. Färg. Regi, manus: Richard Hobert. Foto: Lars Crépin. I rollerna: Lena Endre (Anna Solberg), Marie Richardson (Lotta Lindberg), Mikael Persbrandt (Johan Lindberg), Natalie Björk (Alice Lindberg), Marie Göranzon, Sverre Anker Ousdal. Röst: Pernilla August.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.