• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:May 11, 2016

Grabben i graven bredvid

grabbenigravenbredvidDesirĂ©e och Benny (Elisabet Carlsson, Michael Nyqvist), som just har förlorat nĂ€rstĂ„ende, möts pĂ„ kyrkogĂ„rden och en trevande romans vĂ€cker passionen inom dem. En kĂ€rlekshistoria som pĂ„minner om filmer som Falling in Love (1984); tanken Ă€r inte att det ska vara tidernas romans, utan nĂ„got som vi vanliga dödliga kan uppleva. Huvudrollsinnehavarna Ă€r förstĂ„s charmiga som paret. Regissörens vilja att uppskatta det folkliga och enkla Ă€r sympatiskt, men handlingen Ă€r nĂ€stan provocerande menlös
 Ă€ven om mĂ„nga Ă€lskade filmen.

2002-Sverige-Norge. 93 min. FÀrg. Regi: Kjell Sundvall. Bok: Katarina Mazetti. I rollerna: Elisabet Carlsson (Desirée Wallin), Michael Nyqvist (Benny Söderström), Annika Olsson (MÀrta), Anna Azcårate, Rolf Degerlund, Anita HeikkilÀ.

Trivia: BerÀttelsen har Àven blivit scenmusikal.

Guldbagge: BÀsta manliga huvudroll (Nyqvist).

6 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.