• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:July 23, 2021

Jag är din krigare

KAN MAN √ĖVERLEVA I VILDMARKEN ENSAM OM MAN BARA √ĄR 13 √ÖR? DET M√ÖSTE G√Ö…

jagardinkrigareDokumentärfilmaren Stefan Jarls andra spelfilm knyter an till hans klassiker Naturens hämnd (1983); den filmens fotograf, Per Källberg, har sett till att fylla den här rullen med sköna naturbilder från alla årstider. Den 13-årige, pilbågebeväpnade pojken som en dag bestämmer sig för att helt enkelt förbli boende i skogen spelas med övertygelse av Robin Milldoff, men det blir lite klyschigt med stygga poliser och fiskare som hot mot hans nya hem. För att inte tala om indianen som symbol för den goda, orörda vildmarken.

1997-Sverige-Danmark. 96 min. F√§rg. Producerad, skriven och regisserad av¬†Stefan Jarl. Foto: Per K√§llberg. I rollerna: Robin Milldoff (Kim), John Belindo (Indianen), Jan Malmsj√∂ (Polisbef√§let), Mikael Persbrandt, Peter Harryson, Pierre Lindstedt… Thorsten Flinck.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.