• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:March 4, 2021

Livvakterna

livvakternaI uppföljaren till Noll tolerans (1999) har Johan Falk (Jakob Eklund) lämnat polisen och hjälper genom en högteknologisk säkerhetsfirma affärsmannen Sven Persson (Samuel Fröler) att skydda sig mot en legosoldatsliknande grupp brottslingar. Förutom det hårdnande samhällsklimatet avhandlar filmskaparna de risker som kan finnas med att diverse vaktbolag tar över polisens uppgifter i samhället, men manuset är ganska ytligt. Filmen klarar sig inte undan logiska luckor och Johan Falk är lite väl träig och humorlös i Eklunds gestaltning. Men actionscenerna och spänningen är så kompetent hanterat att det har en doft av amerikansk kvalitet.

2001-Sverige. 112 min. Färg. Regi: Anders Nilsson. Manus: Anders Nilsson, Joakim Hansson. I rollerna: Jakob Eklund (Johan Falk), Samuel Fröler (Sven Persson), Lia Boysen (Jeanette Persson), Alexandra Rapaport, Christoph M. Ohrt, Marie Richardson… Krister Henriksson, Lennart Hjulström.

Trivia: Följd av Den tredje vågen (2003).

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.