• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:December 27, 2020

Sprängaren

UnknownFilmatiseringen av Liza Marklunds b√§sts√§ljare utspelar sig i en alternativ verklighet d√§r Stockholm har f√•tt sommar-OS och byggt den Victoriastadion som en g√•ng planerades. N√§r den uts√§tts f√∂r ett attentat b√∂rjar spekulationerna om ifall terrorismen har kommit till Sverige. Helena Bergstr√∂m √§r utm√§rkt som den nybakade avdelningschefen p√• tidningen; Brasse Br√§nnstr√∂m matchar henne som den gubbj√§vel som √§r ett m√•ste p√• alla tidningsredaktioner. Colin Nutley balanserar intrigerna, deckarhistorien och frustrationerna i familjelivet v√§l ‚Äď filmen √§r f√∂r l√•ng, men hyfsat trov√§rdig och f√∂rv√•nansv√§rt nyanserad.¬†

2001-Sverige. 128 min. F√§rg. Regi: Colin Nutley. Manus: Colin Nutley, Johanna Hald, Anna Fredriksson. Bok: Liza Marklund. I rollerna: Helena Bergstr√∂m (Annika Bengtzon), Reine Brynolfsson (Spiken), √Ėrjan Ramberg (Anders Schyman), Brasse Br√§nnstr√∂m, Pernilla August, Niklas Hjulstr√∂m… Ewa Fr√∂ling, Maria Lundqvist, Peter Andersson, Gunilla R√∂√∂r.

Trivia: Följd av Paradiset (2003).

Guldbagge: Bästa manliga biroll (Brännström).

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.