• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:February 5, 2016

Göranssons pojke

29455Weyler Hildebrand tycks ha sett Chaplins pojke (1921) nĂ„gra gĂ„nger för mycket. Vi möter fattige alkoholisten Julius Göransson vars liv rĂ€ddas genom att han tar hand om en pojke som har övergivits av sina förĂ€ldrar. TyvĂ€rr var konceptet 1800-talsmĂ€ssigt redan nĂ€r filmen kom och allt Ă€r vĂ€ldigt sentimentalt – till och med en bihistoria med en elak skrothandlare (Sigge FĂŒrst) Ă€r tandlös. Lille Tom Olssons kĂ€ckhet blir pĂ„frestande för fler Ă€n bara diabetiker…

1941-Sverige. 88 min. Svartvit. Regi: Weyler Hildebrand. Foto: Julius Jaenzon. I rollerna: Weyler Hildebrand (Julius Göransson), Tom Olsson (Pelle), Emy Hagman (Anna Fagerlund), Eric Abrahamsson, Hilda Borgström, Gaby Stenberg
 Sigge FĂŒrst, Wiktor ”Kulörten” Andersson, Douglas HĂ„ge, John Elfström.

7 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.