• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:February 21, 2021

Bengbulan

Bengbulan (1996) Filmografinr 1996/31Tre barn mobbas av en mĂ€rklig ung man kallad ”Bengbulan” (Simon Norrthon), som tycks ha mentala problem. Mobbning och rasism i olika former har Suzanne Osten undersökt under 90-talet, men den hĂ€r filmen Ă€r ett exempel pĂ„ en svĂ„r balansgĂ„ng, dĂ„ filmen Ă€r gjord för barn men helst om de har vuxet sĂ€llskap. MĂ„hĂ€nda tycker barn mest att filmen Ă€r konstig och en del av budskapet kan uppfattas som mest moraliserande. Men de tomma, nĂ€stan kusliga omgivningarna Ă€r intressant anvĂ€nda och Norrthon Ă€r bra som Bengbulan. 

1996-Sverige. 82 min. FĂ€rg. Regi: Suzanne Osten. Manus: Suzanne Osten, Nils Gredeby. I rollerna: Emelie Ekenborn (Carmen), Simon Norrthon (Bengt-Olof), Lena Klingvall (Kersti), Erik Gustafsson, Malin Ek, Lars Hansson.

Trivia: Filmen orsakade rabalder dÄ Osten anklagades för vÀnskapskorruption; en del av finansieringen kom frÄn regeringen vid ett tillfÀlle dÄ Osten var rÄdgivare Ät kulturministern.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.