• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:August 6, 2020

Beck – Sista vittnet

sistavittnetDen andra filmen att visas pÄ bio i den andra serien Beck-filmer börjar med trafficking som tema dÄ Gunvald (Mikael Persbrandt) tar pÄ sig ett par glasögon och en lösmustasch och beblandar sig under tÀckmantel med de helt hÀnsynslösa mÀn som styr verksamheten. Men allt Àr inte vad det ser ut att vara; fram vÀxer en oförutsÀgbar, inte sÄ trovÀrdig, men dramatisk historia om ett lÀkemedelsföretag. Filmmakarna kryddar konceptet med en twist i berÀttelsens andra halva. Peter Haber och Gunilla Röör har ett fint samspel som tvÄ vuxna mÀnniskor som trevar efter att Äterigen fÄ kÀnna lite nÀrhet.

2002-Sverige-Danmark-Norge. 105 min. FĂ€rg. Regi: Harald Hamrell. Manus: Rolf Börjlind, Cilla Börjlind. I rollerna: Peter Haber (Martin Beck), Mikael Persbrandt (Gunvald Larsson), Malin Birgersson (Alice Levander), Gunilla Röör, Thomas Hanzon, Marie Göranzon… Ingvar Hirdwall.

Trivia: Se Beck – HĂ€mndens pris (2001) för en lista pĂ„ seriens övriga filmer.

 

IMDb

What do you think?

4 / 5. Vote count: 1

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.