• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:July 1, 2020

Jönssonligan på Mallorca

jonssonliganpamallorcaNär Stig-Helmer for till Kanarieöarna i Sällskapsresan blev det succé på alla vis men när folkkära Jönssonligan i den femte filmen reste till Mallis tog serien en snyting, åtminstone kvalitetsmässigt. Man skulle kunna tro att det soldränkta miljöombytet och en brunbränd liga (som försöker stjäla kungakorset i Palma) skulle vara uppfriskande, men filmen är helt enkelt inte särskilt rolig. Margaretha Krooks roll som kungakorsets flärdfulla innehavare är otacksam, men Dan Ekborgs och Kent Anderssons matglada poliser är välkomna tillbaka från förra filmen.

1989-Sverige. 101 min. Färg. Regi: Mikael Ekman. Manus: Rolf Börjlind, Gösta Ekman, Mikael Ekman. I rollerna: Gösta Ekman (Sickan Jönsson), Ulf Brunnberg (Vanheden), Björn Gustafson (Dynamit-Harry), Birgitta Andersson, Per Grundén, Kent Andersson… Dan Ekborg, Margaretha Krook.

Trivia: Gösta Ekmans sista film i serien. Följd av Jönssonligan & den svarta diamanten (1992).

 

IMDb

What do you think?

3 / 5. Vote count: 1

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.