• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:June 21, 2020

Jönssonligan dyker upp igen

jonssonligandykeruppigenDen fj√§rde filmen om Sveriges popul√§raste busar √§r lika tillfredsst√§llande som det f√∂reg√•ende verket ‚Äď vilket inte √§r d√•ligt med tanke p√• vilken g√•ng i ordningen vi ser det h√§r konceptet mj√∂lkas. Kupphistorierna √§r svaga; ett tillslag mot¬†IKEA¬†f√∂ljs av ett √§ventyr med hemlig, elektronisk utrustning som stj√§ls framf√∂r n√§san p√• Wall-Enberg (Per Grund√©n). Men ligans medlemmar √§r i h√∂gform; s√§rskilt Bj√∂rn Gustafson sk√∂rdar skratt med hj√§lp av √∂l, golfbollar, tabletter och korvar‚Ķ Johannes Brost spelar en ‚ÄĚJaws‚ÄĚ-liknande gorilla, ett f√•nigt inslag vi hade klarat oss utan.

1986-Sverige-Danmark. 92 min. Färg. Regi: Mikael Ekman. Manus: Rolf Börjlind, Gösta Ekman, Mikael Ekman. I rollerna: Gösta Ekman (Sickan Jönsson), Ulf Brunnberg (Ragnar Vanheden), Björn Gustafson (Dynamit-Harry), Birgitta Andersson, Per Grundén, Kent Andersson… Dan Ekborg, Johannes Brost. Cameo: Rolle Stoltz, Jacob Dahlin.

Trivia: Följd av Jönssonligan på Mallorca (1989).

 

IMDb

What do you think?

3 / 5. Vote count: 1

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.