• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:December 26, 2020

Jönssonligan & den svarta diamanten

jonssonligansvartadiamantenN√§r J√∂nssonligan gick in i sitt andra decennium f√∂r√§ndrades saker och ting. En tecknad vinjett i ‚ÄĚRosa pantern‚ÄĚ-stil (av Per √Öhlin) introducerades, ackompanjerad av en ny signaturmelodi. Helger√•n? Sickan har ersatts av den n√§stan lika vrickade psykiatern Bus√© (Peter Haber) som har f√•tt tag i f√∂reg√•ngarens m√§sterliga plan p√• att stj√§la en ov√§rderlig, rysk diamant. Haber √§r en n√•gorlunda v√§rdig eftertr√§dare till G√∂sta Ekman, √§ven om den strikta formel som har dominerat de tidigare filmerna tyv√§rr √§r n√§rvarande √§ven i denna sj√§tte del.

1992-Sverige. 104 min. Färg. Regi: Hans Åke Gabrielsson. Manus: Hans Åke Gabrielsson, Rolf Börjlind. I rollerna: Ulf Brunnberg (Vanheden), Björn Gustafson (Dynamit-Harry), Peter Haber (M A Busé), Birgitta Andersson, Elias Ringquist, Per Grundén… Björn Granath, Rikard Wolff.

Trivia: Habers fru, Lena T. Hansson, spelar hans sekreterare. Följd av Jönssonligans största kupp (1995).

 

IMDb

What do you think?

2.5 / 5. Vote count: 2

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.