• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:January 7, 2016

Ellinors bröllop

– ÄLSKAR HON DIG? – JA, FAST HON VET INTE OM DET ÄNNU.

Unknown-1Filosofistudenten Peter Lind (Jonas Malmsjö) försöker charma tonårsförälskelsen Ellinor (Fanny Risberg), trots att hon snart ska gifta sig. Endast den som aldrig ser filmer lär förvånas över att grabben kanske lyckas med uppsåtet… Några snygga 20-åringar, lite medryckande popmusik och en mycket enkel historia som slutar lyckligt (i samma stil som Mandomsprovet dessutom) – mer kanske inte behövs för en lat publik. Men manuset är inte särskilt trovärdigt; Malmsjö beter sig som en idiot, vilket vi tittare tydligen ska tycka är charmigt och gulligt.

1996-Sverige. 91 min. Färg. Regi: Henry Meyer. Foto: Sten Holmberg. I rollerna: Fanny Risberg (Ellinor), Jonas Malmsjö (Peter Lind), Ivan Mathias Petersson (Göran), Gustaf Hammarsten, Ewa Fröling, Allan Svensson… Alexandra Rapaport, Mikael Persbrandt, Sten Ljunggren.

6 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.