• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:March 12, 2022

Bomsalva

DYNAMIT I BERGET… √ÖSKA I LUFTEN…

Under ett stort kraftverksbygge i övre Norrland sker en sprängningsolycka med flera dödsfall; arbetskamraterna försöker hantera konsekvenserna. Lars Molins regidebut är ett evigt aktuellt drama, inspirerat av en liknande sprängningsincident som hans pappa var med om. Efter olyckan finns funderingarna där på var skulden ligger och priset för ens arbete; huvudpersonens pappa sitter på sanatorium och är svårt märkt av sitt liv som bergsprängare. Ett jordnära drama som låter svetten bryta fram under upprensningsarbetet; värdefull som skildring av arbetares gemenskap och utsatthet. 

1978-Sverige. 106 min. Färg. Regi, manus, bok: Lars Molin. I rollerna: Lars Hjelt (Rune Lindgren), Annika Lundgren (Sonja Persson), Folke Asplund (Göte Pilander), Carl-Axel Heiknert, Bo Brundin, Gunnel Lindblom… Tommy Johnson, Stig Grybe, Pierre Lindstedt, Rolf Skoglund, Tomas von Brömssen.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.