• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:February 26, 2022

Sommarnöje sökes

Familjen Dahlström hyr en sommarstuga av en konstnär (Alf Kjellin) ute i skärgården, men det blir en tid av frestelser för familjen. En av Hasse Ekmans minst intressanta filmer är en fånig sommarkomedi där pappa (Gunnar Björnstrand) jagas av en dansk kvinna i stan, mamma (Eva Dahlbeck) uppvaktas av konstnären och den 17-åriga dottern (Bibi Andersson) av en pojke i skärgården. Kalabaliken ökar medan Mona irriterar sig alltmer på sina barnsliga föräldrar. Rollistan är i alla fall en fördel, även Sigge Fürst som ”Fniss-Nisse”. 

1957-Sverige. 98 min. Färg. Regi: Hasse Ekman. Manus: Per Gerhard. I rollerna: Gunnar Björnstrand (Gustaf Dahlström), Eva Dahlbeck (Ingeborg Dahlström), Bibi Andersson (Mona Dahlström), Alf Kjellin, Birgitte Reimer, Claes-Håkan Westergren… Sigge Fürst, Sif Ruud. Röster: Meta Velander, Ingvar Kjellson.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.