• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:December 11, 2021

In i dimman

Regiss√∂rens l√•ngfilmsdebut √§r en hybrid d√§r vissa scener √§r dokument√§ra, andra inspelade som del av en fiktiv ber√§ttelse. Det √§r ett projekt som p√•gick under flera √•r och skildrar m√§nniskorna i Malm√∂s periferi ‚Äď gubben som vaknar och dricker morgonens f√∂rsta √∂l, tanten som sitter och drar i en spelmaskin timme efter timme, st√§derskan som f√∂rdriver tiden¬†med att fundera p√• varf√∂r hon inte m√•r b√§ttre. H√§r finns en lekfullhet i formatet och det tekniska som l√§ttar upp n√§r filmen k√§nns som att den driver runt planl√∂st lika mycket som en del av personerna vi f√∂ljer.

2021-Sverige. 72 min. Färg. Regi, foto: Maciej Kalymon.

 

IMDb

What do you think?

4 / 5. Vote count: 3

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.