• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:November 26, 2021

Ombyte av tÄg

Inga och Kim (Sonja Wigert, Hasse Ekman) möts av en hĂ€ndelse vid ett tĂ„gbyte och börjar samtala; flera Ă„r tidigare hade de en romans, pĂ„ den tiden dĂ„ Inga hade stora teaterdrömmar
 Ekmans konstnĂ€rliga genombrott Ă€r en tragedi som utspelas till stora delar i en teatervĂ€rld dĂ€r regissören kĂ€nde sig hemma. En bra övning inför Kungliga patrasket (1945). Romansen mellan Inga och Kim har ett omoget anslag som gĂ„r över till vemod, med en berörande slutscen. Relationen mellan henne och Georg Rydebergs teaterlegendar följer sin förutsĂ€gbara vĂ€g, men de Ă€r bĂ„da bra.

1943-Sverige. 93 min. Svartvit. Regi: Hasse Ekman. Manus: Hasse Ekman, Walter Ljungquist. Bok: Walter Ljungquist. I rollerna: Sonja Wigert (Inga Dahl), Hasse Ekman (Joakim ”Kim” Lundell), Georg Rydeberg (Leo Waller), Karin Kavli, Georg Funkquist, Ludde Gentzel
 Birger Malmsten.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.