• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:October 1, 2021

Suedi

Efter att ha hittat 30 miljoner kronor ute i skogen skaffar sig Mahmod (Kardo Razzazi) ett nytt liv som ”suedi”; villa, fru och Volvo ingĂ„r
 men sedlarna behöver tvĂ€ttas. Paret Concha skildrade rasism i dramat Den enda vĂ€gen (2017), men lyckades bĂ€ttre med den hĂ€r komedin. Filmen Ă€r en vass och rolig kommentar om klyftorna i vĂ„rt samhĂ€lle, som visserligen saknar trovĂ€rdighet och spĂ„rar ur mot slutet, men det spelar ingen större roll tack vare handlaget (i Josef Fares anda) och rappa insatser, inte minst frĂ„n Suzanne Reuter som Östermalmsmarinerad svĂ€rmor.

2021-Sverige. VOD. 89 min. FĂ€rg. Widescreen. Regi, manus, foto: Manuel Concha. I rollerna: Kardo Razzazi (Mahmod Aziz/Sebastian von Steinberg), Agnes Lindström Bolmgren (Isabelle Eliasson), Suzanne Reuter (Birgitta Eliasson), Johan Ulveson, Ann PetrĂ©n, Filip Berg
 Claudia Galli Concha, Anders Jansson, Göran Ragnerstam, Claes MĂ„nsson, Susanne Thorson, Danny Saucedo, Sarah Dawn Finer, Roy Fares.

 

IMDb

What do you think?

2.8 / 5. Vote count: 4

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.