• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:October 26, 2021

Fattiga riddare 

Marianne (Maj-Britt Rönningberg) vantrivs på landet och reser till Stockholm; där hjälps och stjälps den naiva flickan av två klumpiga herrar (Thor Modéen, John Botvid). Den första filmen som Modéen och Botvid gjorde tillsammans under gemensam flagg i form av ett nystartat bolag bjuder på Helan och Halvan-artade tokerier varvat med ett budskap som går ut på att Marianne ska lära sig att livet på landet är bäst. Komikerna kämpar på, men det är en fattig anrättning, med dålig slapstick.

1944-Sverige. 86 min. Svartvit. Regi: Thor Modéen, Tage Holmberg. Manus: Thor Modéen, John Botvid. I rollerna: Thor Modéen (Pontus Boman), John Botvid (John Blom), Gösta Kjellertz (Lars Bergman), Maj-Britt Rönningberg (Marianne Sellberg), Einar Axelsson, Evert Granholm… Gustaf Lövås.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.